Hozd-el-a-koved-OnmegvalositasÖnmegvalósítás, önkifejezés

Hozd-el-a-koved-Onmegvalositas-Szürke-eletSok-sok ember él úgy, hogy igazából „nincs problémája”, de mégsem boldog. Technikai értelemben minden rendben van vele. Van munkája, családja, kocsija, lakása, kutyája vagy macskája, de hiányzik belőle az élet. És igen… Az élet sokszor a hétköznapjaink darálóján kívül található. Sokszor feszít bennünket, hogy kéne csinálni „valamit”, valami olyan igazit, olyan nagyon jót, de persze sem időnk, sem erőnk, sem motivációnk nincs elegendő, a napok pedig lassan kifolynak a kezünkből örökre. Pedig önmegvalósítás, önkifejezés nélkül nehéz élni. Az önmegvalósítás pedig nem nagyon megy valamiféle tudatos szemléletváltás nélkül. Valamiféle tudatosodás minden kezdethez szükséges. A tudatos fejlődés eredménye az önbizalom és az önismeret.

Szeretnél belekezdeni, megvalósítani valamit, de nem mersz belevágni? Nem látod jól, hogy mit is szólna hozzá a világ? Nem látod hová vezet majd mindez? Hát persze… Ezért az az első lépés, hogy megkeressük az elakadás okát és aztán tudatosan haladjunk az úton a céljaink felé.

Az önmegvalósítás a legelemibb igény.

Sokakkal beszélgettünk már, akik évek és évtizedek óta dédelgetik „őrült és elérhetetlen vágyaikat” vagy szeretnének belevágni egy saját vállalkozásba, szeretnék megváltoztatni az életüket, szeretnének valami újat elkezdeni, ami róluk szól de nem tudják megtenni azt az első lépést.

Az önmegvalósítás legnehezebb lépése – mint sok-sok mindennek – az első lépés. Belevágni, megpróbálni, elkezdeni, hinni benne… Na aaaz félelmetes, mert minden új bizonytalan és a bizonytalanságtól félünk.

Hogyan segít Hozd el a köved az önmegvalósításban?

Két módon is – vagyis több módon is, de igazából ez a két fő csoport…

  • Az egyik, ha elhozod a köved. Mi sok dolgot építettünk már meg és van tapasztalatunk abban, milyen ÉRZÉS az, ha az ember az önmegvalósítás útjára lép. Nem! Nem értünk mindenhez, főleg nem ahhoz, ami a te álmod. De nem is kell. Neked nem arra van szükséged, hogy elmondjuk, hogyan kell szövőszéket építeni. Neked ahhoz kell segítség, hogy elindulj és megvedd hozzá a faanyagot. Ahhoz kell segítség, hogy megkeressük miért nem tetted meg eddig és miért nem mered megtenni még most sem. Ennek a megtalálásához és feloldásához nagyon sok jó módszerünk van. Te hozod az álmod, mi pedig segítünk lebontani azt a kőfalat, ami közted és az álmod között áll.
  • A második segítség a csoportmunka. Az egyik ilyen csoportunk az Álmokat álmodók” egy olyan munkacsoport, ahová azok járnak, akik szeretnének valamit megvalósítani. Céget alapítani, hajót építeni, kézi szőtteseket készíteni, szobrászkodni, elköltözni vidékre és egy kis bio farmot létrehozni, vagy megtanulni rúd táncolni. Ezer őrült ötlet, és egy sem az. A tapasztalat az, hogy ha eljössz a csoportba, az elején csak egy őrült ötlettel fogsz találkozni. A sajátoddal… Mindenki másét valahogy kivitelezhetőnek tartod majd. Na… ugyan ez lesz a helyzet a tiéddel is. Egy ilyen őrült ötlet volt a Free Women Projet – Legyen saját weboldalad, amelyek kifejezetten nőknek raktunk össze. Senki nem hitte el, hogy ez az álma megvalósulhat… Mindenkié megvalósult. De ilyen a Boldogság csoport, vagy az Önbizalom csoport is. Rendszeresen ismételt programjaink közül ugyan ilyen hasznos lehet az Ahogyan az erő születik és a Félelmek elengedése című előadásaink.

Gyere el és Hozd el a köved akár egy személyes beszélgetésre, akár a csoportunkba. Biztosan lebontjuk azt a kőfalat és építünk helyette egy új világot…

Hozd-el-a-koved-Onmegvalositas-AlmokSokan sokfélét gondolunk az életről. Van, aki szerint egyszer élünk csak, van, aki szerint újra és újra születünk, de bármi is az igazság egyben egyet ért mindenki. Az elpocsékolt élet, amelyet csak a munkára, vagy másokra fordítunk nem visz bennünket előbbe a boldog és teljes élet útján. Akár bármely vallásfilozófiai nézetet, akár a modern boldogságkutatást vesszük alapul az egészen biztos, hogy saját boldogságunkért egyedül mi tehetünk igazán. Mit ér az élet, ha megszületünk, dolgozunk, befizetjük a számláinkat és meghalunk? Ha így élünk nem vagyunk többek, mint a bankszámlán és a házunk forintális értéke. Tényleg ennyit ér ez a páratlan lehetőség, amit életnek nevezünk? Egyszer egy bölcs azt mondta: “Az a baj, azt hiszed van időd…” Mindenki életében vannak nevek, akik úgy tervezték, hogy “majd” hamarosan belevágna a “nagy önmegvalósításba” csak még pár év és…

… és nem lett elég az idő. Neked mennyi időd van még…? Kezd el kicsiben… Hátha kiderül, már most is érdemes kilépned a korlátok közül. Mászd meg azt a hegyet, hogy lásd, a lábaid előtt terül el az egész világ!

 

Eldöntöttem! Elhozom a kövem!

Még bizonytalan vagyok. Inkább küldjetek még ismertetőket.