Előző előadásunkon az Erő Születése volta a téma, ahol láthattuk, hogy a két legfontosabb kérdés az energiavesztési helyzetek megszüntetése, vagyis a „lukas vödrök befoltozása”és a pozitív töltődés elősegítése, azaz a „vödrök töltése”. A mostani előadásunk ezen területek elméletébe, gyakorlati részleteibe és technikáiba segít bepillantani azoknak, akik eljönnek.

Mindannyiunk életében voltak, vannak és lesznek is olyan sorsunkat befolyásoló helyzetek, melyek kimenetele kétséges. Ezek a helyzetek félelmet, szorongást és döntésképtelenséget hoznak létre, amelyek aztán akár évekig is darálhatják a lelkünket. Az idő halad, mi szorongunk, félünk és képtelenek vagyunk meghozni a helyes döntéseket. Az élet eközben pedig megállíthatatlanul megy tovább, és az energiánk pedig napról napra fogy. A helyzet egyre rosszabbodik, gyengévé, kiégetté, fásulttá válunk, és lassan elveszítjük a szabadságunkat. A félelem rabjaivá válunk. A félelem pedig teszi a dolgát. Olyan reakciókra késztet bennünket, melyek tönkreteszik a kommunikációnkat, a kapcsolatainkat és egyre messzebb kerülünk attól a lehetőségtől, hogy magunk irányítsuk a sorsunkat, rendeződjenek a dolgaink és boldogok legyünk.

Ebben az előadásban azokat az intelmeket, bölcsességeket és technikákat összegezzük, melyeket több ezer év nagy gondolkodói hagytak ránk, hogy helyes értelmezésükkel létrehozhassuk az Erő Létrejöttéhez szükséges egyik feltételt és leküzdjük a félelmeinket.

Nagy gondolkodóink tudása – ha a mai kor követelményeihez igazítjuk mondataikat – a mai napig alapját képezi akár a pszichológiának, akár az életvezetési tanácsoknak, akár a ma modern spiritualitásának.

Itt talán a fő hangsúly a megfelelő értelmezés és alkalmazás kérdésein van. Minden bizonnyal mindenkinek a könyökén jön ki a sok „naonpirituális” közhellyé vált mondat, mely épp amiatt veszti el értékét, mert elcsépelt körmondatokba foglalják azokat a ma „megélhetési spirituálist árusító kiválasztottai”. Lassan elveszik ezekből a gyakorlati tudás, amely a földön állva teszi őket alkalmazhatóvá, mert csak kevesen vannak, akik magyarázatokkal és értelmes útmutatással is ki tudják egészíteni ezeket az igen is működő és használható gondolatokat.

A ma tömegspiritualitása egy egekben lebegő festett selyemkendő, aminek a sarkait fenséges és mindenható erők tartják, de ők még sohasem kaptak felszólítást a banktól, nem hagyta el őket igazából az életük párja és nem omlott össze az életük gazdasági alapja… Pedig… Ezek igencsak vannak, akkor is, ha „minden CSAK energia” az emberi létezés egyetlen megoldása „feltétel nélküli szeretet”.

Hogyan fér össze mindez egy helyen, egy időben?

Egyre jobban nyeri vissza a helyét az szemlélet, melynek eredményeképpen olyan könyvek születnek, mint a „Buddha és a részecskegyorsító” amit egy kutatómérnök írt, vagy olyan filmek, mint a „Mi a csudát tudunk a világról” melynek szereplői, ötletgazdái kvantumfizikusok, orvosok, pszichológusok, biokémikusok.

Ez egy olyan szemlélet, mely használható egységet teremt a kettéhasított világunkban, ahol a szélsőségek csapdáiban vergődnek az emberek. Ennek a szemléletnek a tükrében megvizsgálva életünk értelmét, élményét és technikai problémáit, nagyon sok jó választ kaphatunk. A Zen és Boldogságpszichológia, a Pozitív Gondolkodás és a Neurológia, a Telepatikus megérzések és a Kvantumfizika tényleg azonosságokat mutat. És bár „Marinéni” erről simán-lazán beszél, mikor elhatározza, hogy „emeli a ző rezegésszámát, hogy me’ akkor eljön a zujkor” lehet, hogy komolyabban kellene elemezni ezeket a kérdéseket és mégiscsak találnánk bennük olyan tényleges és használható összefüggéseket, melyek összekapcsolják a fal szilárdságát azzal a tudományos ténnyel, hogy a nincs anyagi jellegű matéria az univerzumban.

… és ha ezeken a kérdéseken helyes szemmel végigmegyünk, tán találunk olyan ténylegesen használható bölcsességeket, melyek levetve „frázis-ruhájukat” segíthetnek abban, hogy helyesen látva és értékelve életünk nehézségeit, megszabaduljunk a félelmek legalább egy részétől és egy boldogabb létezésbe léphessünk…

Hogy találunk-e ilyeneket?
Azt csak azok tudják meg, akinek volt vagy van valamilyen problémája és elhozva azt, az est folyamán saját maguk vizsgálja meg a hallottak hatásosságát félelmeik elengedésére és problémáik megoldására…

Várunk mindenkit szeretettel.

Ági és Gyula
♥ 🙂

 

Érdekelne ez az előadás. Kérek ismertetőt a kezdésről!

 

 

 

 

  • Következő kezdés: Szervezés alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük