Először is egy viccel kezdeném – persze aztán majd nem lesz az…

– Nézze… Nagyon rosszak a kardiológiai eredményei. Javasolnám, hogy naponta meditáljon 30 percet. – mondja az orvos a betegnek.
– Nekem sajnos arra nincs időm. – válaszolja a beteg.
– Ez esetben napi 60 percet javasolnék… – feleli az orvos.

A ma világában lassan nem is vesszük észre, hogy az élet él bennünket és nem mi éljük az életet. Feszültek vagyunk, rohanunk és minden problémára robbanunk, vagy összezuhanunk. Az élet, pedig szépen lassan kifolyik a kezeink közül. Amikor pedig eljön az az „utolsó nap” rájövünk, hogy nem is éltünk…

De mit lehet tenni… Ilyen az élet – mondja mindenki.

Nem! Nem ilyen!

Csupán ilyennek élik az emberek. Vannak pillanatok, szikrák, melyek felvillanyoznak, aztán ismét minden visszazuhan abba tompa létezésbe, ahol a múltunkkal a hátizsákunkban görgetjük a jövő problémáinak köveit.

De ebből van kiút egy tényleg fényes, érdekes és különleges létezésbe, amit akkor veszel elő, amikor csak szeretnél. De hogyan…?

Elődeink sok technikát és elvet hagytak ránk, melyek az ő korukban jól illeszkedtek az akkori világ menetébe. Mára ezeknek legtöbbje valami béna, világtól elválasztott tradícióvá vált, némelyikből vallást csináltak, némelyik pedig el is veszett a semmibe.

Nyugodj meg! Nem szeretnénk semmilyen szektába berángatni, vagy egy újabb béna meditációs bulit sem szeretnénk szervezni nektek füstölővel, gonggal és kis buddhaszobrocskákkal, meg lótuszülésben zsibbadó lábbal és háttal. Ezt meghagyjuk azoknak a helyeknek, akik „őrzik a hagyományokat” és fennkölt érzésekkel kapcsolódnak a magasabb rezgések angyali közösségének beáramlásával.

A Zen világnézetének és gyakorlatainak a mai napig van élhető, a hétköznapok pillanataiba ágyazható módszertana. Mi erről mesélnénk nektek. Alkalmazhatók problémák megoldására, válságok kezelésére, élethelyzetek túlélésére, működnek a villamoson vagy mosogatás közben. A Zen szellemi hagyatéka nem egy merev formai másolás – még, ha ezt is látod a képeken legtöbbször.
A Zen valamiféle nyitott, felszabadult jelenlét a valóságos világban.

Hogy hogyan lehet ezt megvalósítani?

Gyere el és mesélünk kicsit arról, hogy honnan indult, mit képvisel és miként alkalmazható ez a munkádban, a családodban, a hétköznapokban és akkor, amikor azt hiszed, épp kikapcsolódsz.
Az „előadás” után tartunk egy kis szabad beszélgetős, kérdezős, válaszolós részt, hogy lásd, a Zen szelleme a nagyvárosokban gyönyörűen működik.

Várunk benneteket szeretettel

Ági és Gyula
♥ & 🙂

 

Érdekelne ez az előadás. Kérek ismertetőt a kezdésről!

 

 

 

 

  • Következő kezdés: Szervezés alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük