Az álmokat álmodók – önmegvalósítás csoport

Az életben éveket pocsékolunk el azzal, hogy felkelünk, dolgozunk és befizetjük a számláinkat. Biztosítjuk a létezésünket azáltal, hogy naponta daráljuk életünk gyertyáját a munkahelyen vagy az otthonunkban anélkül, hogy igazából élnénk, pedig mindenkinek vannak álmai. Ezek azok az álmok, amelyek színt vinnének a létezésbe – ha lennénk. Sok-sok embert ismertem meg, akik egész életükben azt tervezték, hogy majd, amikor meg lesz a… Na majd akkor lépnek az önmegvalósítás, az önkifejezés, a tudatosodás és a tudatos boldogság útjára. Még elvégzik, kivárják, összeszedik a ………….-t és belekezdenek a nagy álomba, hogy végre boldogok legyenek és élvezzék életük csodáit. A legtöbb sohasem jutott el oda, hogy belekezdhessen… Néhányuknak pedig a kérlelhetetlen idő örökre lezárta a számláját és anélkül hagyták itt ezt a világot, hogy éltek volna… Szerencsémre én más példáján ébredtem fel és lehettem életem álmainak álmodója. Ehhez pedig önismeret és önvizsgálat szükséges, amely elvezet az önbizalom lépcsőihez. Azt tapasztaltam, hogy emberek legtöbbször nem is az miatt nem kezdenek bele az álmaikba, mert az lehetetlen, vagy mert tényleg előtte el kell “intézniük” még pár nélkülözhetetlen dolgot – bár persze ilyen is van – hanem inkább azért, mert félnek és önbizalom híján, egyedül olyan messzinek és hihetetlennek tűnik az az ötlet, ami az álmuk.

De honnan lesz meg az önbizalom?

 • Az első és legnehezebb pont a DÖNTÉS. A döntés, hogy elég volt, a döntés, hogy te is számítasz. A döntés, mely akkor fogan meg benned, ha felteszed a kérdést: “Mi értelme az életemnek?” Anélkül, hogy éltél volna, anélkül, hogy boldog lettél volna, anélkül, hogy tettél volna önmagadért nem sok. Élhetsz másokért, feláldozhatod bármiért az életedet, de az így élő emberek szinte sohasem boldogok. Egész életükben várják azokat a napi megerősítéseket, hogy “De jó, hogy te sohasem törődtél magaddal, csak a …….-val…” Hallottatok már ilyen megerősítéseket…? Én NEM. “A rabszolgáját nem becsüli senki…” – tartja a római mondás… és igaz. Ha ezt megérted, rájössz, hogy a boldogságodért neked kell tenni és az első lépés a döntés.
 • A második lenne a megvalósítás. Innen kicsit nehezebb a dolog. Egyedül vagy, a környezeted értetlenül néz rád, ostoba kérdéseket tesznek fel, hogy “Most azt mondd meg, erre neked mi a francért van szükséged…?” és persze éppen ezekre a kérdésekre nincs objektív válasz, amivel le lehetne szerelni az ellenállókat. “Mert boldog akarok lenni!” – mondanád, de hallod a következő mondatot: “Miért, mellettem, velünk, stb. nem vagy boldog?” és már áll is a bál… Aztán szép lassan visszaáll a dolog a régi mederbe… Szóval… A megvalósítás nem a második lépés!
 • A második – tudatos – lépés az erő gyűjtése, az inspiráció megszerzése, a hit elérése. Ez nem megy egyedül a legtöbbször. Kellenek olyanok, akik segítenek. Ilyenek lehetnek azok a hasonló cipőbe járók, akik szintén az út elején toporognak. Olyanok, akiknek meghallgatva a történetét és álmait nem is érted miért nem kezd bele. Hát… Azért amiért te. Mindenki egyszerűnek látja mások világát, csak a sajátunk bonyolult mindig. A célok elérése mindig függ azoktól, kikkel vesszük körbe magunkat. Ha ellenlábasokkal, akik azt akarják, hogy velük foglalkozzunk továbbra is, akkor elbukunk. Ha olyanokkal akik inspirálnak, akkor felemelkedünk. Az Álmokat álmodók csoport azért jött létre, hogy egymást segítve belekezdhess egy új világ megépítésébe.
 • A harmadik lépés – nem is lépés, inkább összetevő – egy módszer, amely átöleli és vezeti a közösséget. Irányt mutat, segít, ösztönöz, motivál, de mindezt tudatosan teszi. Míg a csoporttagok spontán ereje a hitet adja az elinduláshoz, addig a módszer a kapaszkodókat, ha elesnél.
 • Végezetül elindulsz és meglátod, hogy minden hegycsúcsra lépésenként lehet felérni. Látni fogod, hogy nincs más dolgod, csak egyik lábad a másik elé tenni és haladni fognak a dolgaid. Egyre több sikerélményed lesz és ezek megerősítenek abban, hogy bízz magadban. Amikor pedig ez megtörténik fordul a kocka. Néha eljössz és elmeséled a kezdőknek, hogy te is itt ültél, te sem hitted el és te sem rendelkeztél az önbizalom legcsekélyebb adagjával sem. És lám… Most te mesélsz a kalandjaidról.

Hogyan is működik az álmokat álmodók csoport?

A lényeg egyszerű. Rendszeresen találkozunk. Mindenki elmeséli mi az álma és, hogy azt miért lehet vagy nem lehet megvalósítani. A többiek meghallgatják, majd kérdeznek vagy hozzászólnak. Együtt, egymást inspirálva szépen lassan kialakul az út. Nem egyetlen alkalommal éred el a célt, hanem lépésenként. De ha eddig ráért, akkor még pár hetet ráér nem? Szóval mire is jó a csoportmunka:

 • A csoportban rájössz, hogy nem is lehetetlen, amit szeretnél.
 • Lehet, hogy társakat találsz az ötletedhez, vagy épp neked tetszik meg valami jó ötlet.
 • Lehet, hogy olyannal találkozol, aki épp ezzel foglalkozik és kaphatsz ötleteket.
 • Meghallgathatod, hogy mit mondanak róla azok, akik nem értenek hozzá.
 • Össze kell szedned a gondolataidat ahhoz, hogy másoknak elmagyarázd mit szeretnél – ezáltal számodra is világosabb lesz.
 • Te segítesz mások ötletében – mások segítenek neked a sajátodban.
 • A következő alkalmakkor be kell számolnod arról, hogy mit tettél eddig magadért.Ez egy jó önkontroll és önismereti tükör is egyben.

Az üzleti világban sok helyen egy bevált dolog az, hogy az élet teljesen különböző területeiről származó vezetők összegyűlnek kétheti, havi verzióban és mindenki pár percben elmondja, mivel foglalkozik és éppen mire lenne szüksége – persze nem kis tagdíjakért. A szabály egyszerű. Ha hozzá tudsz tenni, tedd meg, ha elvállaltad, tedd meg, ha megígérték kérd számon. Hihetetlen kapcsolatok jönnek létre ilyenkor, ami olyan váratlan lehetőségeket nyit meg, amit sokszor nem is gondolna az ember. Én személy szerint már sok száz embert hoztam össze – spontán – komoly üzletekben egyszerűen azért, mert sok embert ismertem. Ennek a csoportnak azonban abszolút tudatosan menedzseljük a működését.

De milyen ötletekkel jöhetek a csoportba?

 • Bármilyennel
 • Akármilyennel
 • Elképzelhetetlennel
 • Megvalósíthatatlannal
 • Teljesen őrülttel
 • Értelmetlennel
 • Értsd meg. Nem az a lényeg, hogy milyennel, hanem, hogy akarod-e. Ha igen, akkor mindegy, hogy rúd-táncolni akarsz, céget akarsz alapítani, hajót akarsz építeni, levendulamezőt akarsz ültetni, sámánközpontot akarsz nyitni, búvároktaó akarsz lenni, valamit meg akarsz tanulni, valahová el akarsz jutni, autóversenyző akarsz lenni, le akarsz fogyni 30 kilót, divatdiktátor akarsz lenni, mandalarajzolásból szeretnél élni, web oldalt szeretnél csinálni a cukrászdádnak, meséket akarsz írni és közreadni a web-en, szeretnéd közreadni életed 70 évének tapasztalatait a fiataloknak, spirituális központot akarsz nyitni, könyvet akarsz írni. Mindegy! //Amúgy ezek mind megtörtént esetek – és sikerültek is!// Az a lényeg, hogy gyere és hozd az álmaidat! Hozd és álmodj együtt az Álmokat álmodókkal.

Szóval, ha szeretnél haladni, önmegvalósítani, megépíteni az álmaidat, akkor bátran jelentkezz a csoportba.
 

Érdekelne ez a csoport. Kérek ismertetőt a kezdésről!

 

 

 

 

 • Következő csoport kezdés: Szervezés alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük