A természet ajándéka

Évente kapcsolatba kerülünk több meteorrajjal, mely egy különleges és gyönyörű jelensége világunknak. Percenként egy-két meteor szikrázik fel ilyenkor az éjjeli égbolton. A sötét éjben a mélységes űrből érkező meteorok ilyenkor hihetetlen élményt nyújtanak a csendes szemlélőnek.

Ez a nap kiválóan alkalmas egy olyan gyakorlatra, mely segítségünkre lehet problémáink megoldásában is.

Hogyan?

A problémák legnagyobb nehézsége a problémákkal való azonosulásban és az abból következő érzelmi megélésekben kumulálódik, melyek egyre fokozódó feszültséget és félelmet hoznak létre bennünk. Ilyen problémák esetén – bár a gyakorlottak jól el tudnak határolódni ettől az érzelmi azonosulástól – azok, akik csak most kezdik járni a lélek és az önismeret ösvényeit nehezen tudnak a jelenben figyelve kívül helyezkedni az események elsöprő áradatán. Szóval… Egy „kezdő” számára nem a legmegfelelőbb kezdés az, ha CSAK a nehéz helyzetekre tartogatja a gyakorlást.

Több ezer éves tapasztalatok alapján az első lépéseket nyugodt, támogató és pozitív élmények közt érdemes kezdeni, mert ilyenkor, ha nem is sikerül „megfigyelővé” válni, a magával ragadó érzelmek megélése nem hat rombolóan – hiszen a csillaghullás gyönyörű. Ha megtanulunk a létezés végtelenjére és saját megélésünk szépségének megfigyelésére koncentrálni egy ilyen környezetben, lassanként egyre jobban fog menni a „mosolygás”, ha valós problémákkal találkozunk. 🙂

A természet és különösen az olyan helyek, ahol kapcsolatba kerülhetsz a végtelen élményével – és lássuk be… a világűr eléggé ilyen végtelennek kinéző dolog… – önmagunk létezésének helyes megélése még könnyebb feladat, mint pl. a mertóban. És bár ott is jól lehet gyakorolni, de itt könnyebb a kezdet… 😀

Mi is lesz itt valójában?

Ezen az estén – hogy segítsünk nektek – egy kis előadással, útmutatóval és gyakorlati tanácsokkal készültünk, hogy a vezetett Jelenlét Gyakorlás minél jobban sikerüljön. Összefoglaljuk a meditáció, a létezés élményének elődeink által hátrahagyott főbb elméleti és gyakorlati intelmeit. Kicsit beszélgetünk a Zen filozófiájáról és arról, hogy miként alkalmazható ez a ma világában, valamit azokról az általánosan elterjedt „hibákról” melyeket a ma „Ctrl C – Ctrl V” spiritualitása hozott létre. Ezek a hibás értelmezések sok esetben csak gátakká változtatják a megértést és a megélés kérdéseit azokban, akik nem mélyültek el kellőképpen a tényleges lényegiségben, hanem csak ismételgetik ezeket a frázisokat. Ez a „hiba” csak eltávolít bennünket attól, hogy tényleg felhasználhassuk azokat a gondolatokat és tanácsokat, melyeket örökül kaptunk több ezer év gondolkodóitól.


Szóval… Ha van kedved, szeretettel várunk. 🙂


Tudandók

  • Találkozó ideje: június 27.-e 19.00. és 19.15. között
  • Ha elkésel, akkor gyalogolj fel az adótorony lábához. Ott várunk.
  • Találkozó helye: A Hármashatárhegyi út parkolójában. Google térkép belinkelve
  • Díja: Felajánlásos. Ha semmi, akkor semmi, ha támogatod ezt a lehetőséget max. egy ezressel, akkor megköszönjük.
  • Hozz: valamit, amire le tudsz ülni, feküdni.

SAJNOS A MOSTANI ALKALOM TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!

A KÖVETKEZŐT HAMAROSAN KIÍRJUK!

 

 

 

 

 

  • Következő kezdés: Szervezés alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük