Üdvözöllek! Bemutatkoznék, hogy megismerhess, mivel úgy gondolom, hogy egy lelki folyamatnál nem mindegy kit választasz útitársadnak, kísérődnek, vezetődnek.

1621743_912677002095531_7346320594781898338_nNevem Dora Gyula és társammal Dr. Nagy Ágnessel együtt hoztuk létre, dolgoztuk ki a Hozd el a köved módszer sokszínű és sokrétű technikáját. Rólam röviden annyit érdemes tudnod, hogy néhány mérnöki és tanári diploma megszerzése után eredetileg főiskolai tanárként kezdtem életem pályafutását, de igazából sohasem kedveltem az állami, kötött, sablonos, lapos és unalmas élethelyzeteket. Gyakorlatilag fiatal korom óta valahogy mindig olyan pozícióba kerültem és helyzetekbe keveredtem, ahol embereket kellett vezetnem – sokszor olyan körülmények között, amelyben magas stressz és veszélyességi faktorral dolgoztunk. Évekig ejtőernyőztem, ahol később mint segédoktató rendszeresen kellett átsegítenem embereket nagyon komoly félelmeken és önértékelési kérdéseken. Majd 25 éven át a búvárkodás világa volt az otthonom, ahol elértem mindent, amit hazánkban el lehetett. A legnagyobb mélységek meghódítása, a legnagyobb iskolák felépítése és rettentően sok hallgató tanítása közben sok minden történt velem. Megjártam és végigéltem rengeteg olyan élethelyzetet, ahol a siker, a csillogás, és az elismerés kísért és persze sikerült hatalmasakat buknom, elvesztenem többszörösen mindent és megjárnom a poklot. A több ezer hallgatóm életét mélyebben megismerve kezdtem látni, hogy az életben van valami furcsa rend, amely emel, vagy mélybe ránt és látszólag kiismerhetetlen. A merülések extrém mélységeit megjárva pedig a koncentráció, a figyelem és a tudat furcsa működése tűnt elém spontán a semmiből. Ekkor kezdem el mélyebben foglalkozni a tudat működésével és mindennel, ami ezzel kapcsolatos. A Zen, a spiritualitás, a transzcendens élmények, a miszticizmus, a vallásfilozófia és a pszichológia mind-mind olyan ismerettel és tapasztalattal láttak el, amelyek a „segítő – vezető” szerepkör felé kezdtek fordítani. Tanfolyamok véletlen, furcsa sora, egybeesések, nagy életkrízisek után egyszer csak azt láttam, hogy egyre többen kérnek tőlem segítséget lelki, vagy élethelyzeti problémáikra. Ezek hatására írni kezdtem. Az Ébredések oldal olyan írásaimmal van tele, ahol az élet furcsa, különleges és megismételhetetlen lényegén töprengek. Aztán egyszer csak a Máltai Szeretetszolgálat mentőautóján találtam magam, mint aki karitatív munkaként, mint „mentőápoló” segít másokon, másoknak. Itt ismerkedtem meg Dr. Nagy Ágnessel, ottani tanárommal és későbbi búvár hallgatómmal, akivel éveken át beszélgettünk a világról, az élet értelméről, nehéz helyzetekről, az emberi lélekről és arról, hogy hogyan válhat valaki szabaddá és boldoggá.


Hozd-el-a-koved-Dr-Nagy-AgnesÁgnes az orvosi diploma megszerzése után egy mentőautó fedélzetén kezdte meg azt az egyetlen munkát, amiben annak érezhette magát aki. Valakinek, aki segít. A majd harminc év alatt mindenfelé kanyarodott vele az élet, de a mentést, az életét soha nem hagyta el. Volt, hogy a mentőautóról mentőhelikopterre váltott, volt, hogy az egészségügyi főiskola tanszékvezető helyettese lett és két kéklámpás szolgálat között oktatta a következő generációt. Volt, hogy a minisztériumban szakértői munkájával támogatta az új rendszerfejlesztéseket az Országos Mentőszolgálat jobbításán dolgozva. Út közben szerzett még pár szakorvosi diplomát mint gyermekgyógyász és újszülött szakorvos, mely ismereteit továbbra is a kék lámpa fényében használta a rászoruló felnőtt és apróbb emberkék megsegítésében. Érdeklődése és a még holisztikusabb szemlélet megvalósításának vágya a természetgyógyászat, a kineziológia és az energetikai gyógyítás útjait is végigjáratta vele. Hosszú éveket tevékenykedett a Magyar Resuscitatiós (újraélesztési) Társaság oktatójaként, alelnökeként, és a Máltai Mentőszolgálat önkéntes mentőorvosaként és tanáraként. Ma, ezzel a sok tudással felhalmozva az ország egyik legkülönlegesebb mentőszolgálatánál, a Peter Cerny Alapítvány koraszülött mentőszolgálatánál picurka lelkekért küzd. Ez alatt a sok-sok embert, testet és lelket is próbáló nehéz, félelmetes, tragikus és csodás élmény mellett pszichológiai tanulmányai igencsak éles körülmények között edződtek és csiszolódtak. „Mindig azt vallottam, hogy egy helyzet megoldása csak félig múlik a technikán és tudáson. A másik fele azon múlik, hogy mi történik a betegek lelkében” – mondja.

És valahol ez volt az a pont, ahol összekerültünk… A Máltai Mentőszolgálat rohamkocsiján.

Hozd-el-a-koved-Dr-Nagy-Agnes-Dora-Gyula

Az élet érdekes dolgokat tud produkálni. Észre sem vettük és egyszer csak Bali szigetén éltünk és feltettünk a „pirosra” mindent… Az élet megpörgette a kereket és a feketét dobott. A „mindent vagy semmit”-ből a semmi maradt… – Látszólag.

Ment le a nap Balin és mi ültünk egy szirt végénél egy különleges templom lábánál, néztük a tengert és nem tudtuk mi lesz holnap.

         Miért vagytok szomorúak? – kérdezte egy mosolygós indonéz végtelen nyugalommal és erővel a hangjában.

         Nem vagyunk, csak épp elvesztettünk mindent és nem tudjuk mi lesz holnap. – válaszoltunk.

         Tudjátok mi ez a hely? – kérdezett tovább.

         Egy templom a kilenc nagy közül. – válaszoltam.

         És tudod mit jelent a templom neve? Az a szó, hogy Uluwatu?

         ?

         Annyit jelent: A kezdő kő. Ha egyszer elveszted az életedben az irányt és eljössz az Uluwatuhoz – a kezdőkőhöz – akkor újra megtalálod az életed irányait.

Wayan sámán átnyújtott egy követ, adott pár instrukciót, kicsit mesélt magáról és eltűnt… A nap lebukott és elhangzott köztünk “a” mondat: „De jó lenne, ha mindenkinek lehetne egy ilyen „kezdő köve”…” És ebben a pillanatban összeállt minden, amit eddig tanultunk, átéltünk és megépítettünk és megszületett a Hozd el a köved.

Azóta tanfolyamok, kutatások, könyvek sora integrálódott bele az előző 30 évünkbe azzal a céllal, hogyha elhozod a köved, adhassunk mi is a kezedbe egy olyan kezdő követ, ami megmutatja a világod irányait. Persze ez nem csak ennyi. Ha olvasnál a Hozd el a köved módszerekről, akkor találsz pár írást, ami folyamatosan bővül.

Várunk hittel és szeretettel

Ági és Gyula
 

Eldöntöttem! Elhozom a kövem!

Még bizonytalan vagyok. Inkább küldjetek még ismertetőket.